Hjemmelaget sjokoladepudding

Det er nesten ikke grenser for hvor man kan benytte sjokolade. Jeg tenker da enten som ingrediens eller som en del av andre produkter. Når jeg var liten, var sjokoladepudding med vaniljesaus en av mine favoritter. Jeg må innrømme at jeg fortsatt er glad i dette, og det samme med muffins eller boller med sjokoladebiter. For min del spiller det ikke så stor rolle om det er mørk eller lys sjokolade. Jeg tar gjerne noen biter med mørk sjokolade, men den er jo betydelig mer mektig og mettende enn den vanlige lyse sjokoladen.

Sjokoladepudding

Jeg har nok mest erfaring med å kjøpe sjokoladepudding ferdig i butikken, men for all del det er ikke noe problem å lage den selv heller. Det er faktisk ikke så store jobben, selv om jeg aldri har lagd den selv. Jeg ser av oppskriftene på internett, at det er langt mindre jobb enn det jeg trodde.

Handleliste:

3 dl Kremfløte, 5 stk gelatinplater, 1 dl sukker, 200 gram sjokolade, 3 dl helmelk

3 dl vaniljesaus, kremfløte og bær

Man kan så klart velge å lage vaniljesausen selv også, men i mitt forslag har jeg ikke tatt meg tiden til det. Den ferdiglagde sausen, smaker aldeles utmerket.

Oppskriften

Legg gelatinen i vann, husk at det skal være kaldt vann. Kok opp fløte, sukker og melk. Det er viktig å røre godt, og ikke bruk for sterk varme. Når sukkeret er oppløst, tar man kjelen vekk fra platen. Da er det sjokoladen som skal blandes inn, det er viktig at man har delt opp sjokoladen i småbiter. Da smelter den lettere, og det blir naturlig nok lettere å røre den inn å væsken. Når all sjokolade er smeltet, røres gelatinen inn. Det er viktig at det ikke er vann i gelatinen. Det er viktig at man rører, helt til blandingen er glatt og jevn. Hell blandingen over i en stor form, settes til kjøling i cirka 2 timer i kjøleskap. Det er faktisk ikke mer som skal til, før du har en deilig hjemmelaget sjokoladepudding. Det aller beste resultatet, får man om man lar den stå over natten. Om man ønsker andre varianter, er det bare å mikse de sjokoladene man kan tenke seg. Her er det fritt frem til å være kreativ, hva med å blande Nonstop i sjokoladepuddingen? Men husk da at de ikke røres inn for tidlig, da vil de smelte sammen med sjokoladen.

Oppskriften

Forskjellige former

Det finnes en rekke former man kan få kjøpt, dette er samme type former som ofte brukes til gele. Men man kan også bruke vanlige kakeformer, de mest kreative lager former selv også. Om de er av plast eller annet materiale, spiller ikke noen rolle. Jeg kjenner jeg har lyst til å sette i gang med en gang, men det er jo ikke til å komme vekk fra at det er lettere med ferdiglaget i butikken. Men det går jo fint å kombinere også, når man har tid og lyst til å lage noe selv mener jeg.