Lokal sjokolade i Fredrikstad

Jeg er veldig imponert over de som tør å satse. Det å gå sine egne veier for å oppfylle en drøm eller en ide som har dukket opp. Jeg ser hele tiden eksempler på folk som tør å gjøre dette, selv om noen lykkes andre lykkes ikke. Det kreves mot og engasjement, og ikke minst troen på det man starter med. Det kreves så klart noe kapital også, men hvor mye avhenger jo av hvordan man legger det hele opp.

Nisjebutikken Choco Loco

Dette er navnet på butikken som holder til i Fredrikstad, de produserer sjokolade, kaker og marmelade. Selve produksjonen foregår på Torsnes utenfor byen, mens utsalget av produktene skjer i butikken Choco Loco. De produserer ikke bare for eget salg, men også for en del andre nisjebutikker rundt om i landet. De kaller seg selv for «Sjokoladehimmelen» noe som sier sitt om smak og kvalitet på det de selger, alt blir dessuten laget fra bunnen av.

Oppstart i 2005

Det hele startet i 2005, da startet de opp med hjemmelaget mat fra bunnen av. Det skulle være skikkelige produkter, og kanskje et sortiment man ikke kunne finne hvor som helst. Kundene sviktet dem ikke, allerede fra starten ble butikken i Gamlebyen flittig besøkt. Ideen var å lage mat som kunden kunne ta med hjem, kanskje gjøre litt mer ut av middagen enn en pakke med Fjordland. Det var tydelig at mange kunder etterlyste et slikt tilbud. Bedriften het den gang Mormors Cafè.

Oppstart i 2005

Idè om sjokolade

Etter hvert kom ideen om produksjon og salg av sjokolade, dette medførte at de faktisk solgte bedriften Mormors Cafe i 2009. De bestemte seg for å ha hovedfokus på sjokolade, kaker og marmelade. Navnet Choco Loco dukket opp, nå var det ren produksjon av de nevnte produkter det skulle satses på.

3 personer involvert

Totalt er det 3 personer i bedriften, men kun 2 av dem som er involvert i produksjonen. Dette gjør sitt til at produktene får sitt personlige preg, og her lages det som kunden ønsker. Det at alt blir laget fra bunnen av, er en selvfølge.

Langt utenfor Østfolds grenser

Som tidligere nevnt, de selger sine produkter til nisjebutikker over hele landet. Det å komme seg inn i de store kjedene er ikke noe tema, dessuten er det nesten håpløst i kampen med de store produsentene. Målet er ikke å ha størst mulig utvalg, men at det de selger er av høykvalitet og håndlaget. Det er ikke mange steder man finner slike produkter i dag, så det er ikke noen tvil om at dette er det en del kunder som liker. Jeg har ikke selv vært i butikken deres, men støtter meg til ting som er sagt og skrevet tidligere om denne bedriften. Men jeg kan se for meg produktene, sikkert en helt annen opplevelse enn å plukke med seg en sjokoladeplate fra Rema 1000.