Verdens Mest Sjeldne Sjokolade, Forever Bar

Har du hørt om sjokoladen «Forever Bar»? Dette sies å være verdens mest sjeldne sjokolade laget av den sjeldne kakaobønnen Pure Nacional. Pure Nacional er oppdaget i Equador på 1600-tallet, men i 1916 ble den rammet av en sykdom og forsvant fra markedet i nesten 100 år. Kakaobønnen ble igjen gjenoppdaget i et fjernt område i Peru.

Hos «Chocolate for the Spirit» fins det blant annet Toffee, Truffles, Bars og Chocolate Bark. Sjokoladeprodusenten har også vunnet flere priser, deriblant «Top Honors Salon du Chocolat NY», «Good Food Award» – finalist, og 4-stjerners «Best Chocolatiers and Confectioners».

Sjokoladen blir laget av naturlige organiske ingredienser som sjokolade, fløte, sukker, frukt-pureer og syltetøy. Mange ingredienser blir også dyrket hos produsenten, for eksempel pærer, honning, mynte og lavendel. Krydder og nøtter blir varsomt brukt for å heve smaken. Produsenten har også et frodig utvalg av likører og de ser stadig etter nye unike og eksotiske smaker fra hele verden som kan heve kvaliteten.

«Chocolate for the Spirit» lager førsteklasses sjokolade fra noen av de 400 smaks- og duftaromaene som fins i førsteklasses naturlig kakao. Spirit står for: S-Sourcing superior; som betyr at den kommer fra en av verdens beste kakaoer, P-Processes; som betyr godt håndverk, I-Indulgence; betyr overbærenhet og at det er luksuriøse kreasjoner, R-Real Ingredients; som betyr naturlige råvarer, I-Inspired; som betyr kreativt, og T-Taste; betyr at sjokoladen har en særegen smak.

Sjokoladen kan fås i eksklusiv emballasje og dekorasjon og den er fin å gi som gave. Hva med å gi mor sjokolade på morsdagen? Sjokoladen ses på som sunn ut fra hvilke ingredienser som brukes, og produsenten er opptatt av å bruke økologiske råvarer. Dersom man er lei av standard sjokolade som Snickers og Japp, så er til motsetning denne sjokoladen spennende og har smaker fra hele verden. Det er også fint å bruke denne sjokoladen til høytider.

Forskning om sjokolade

Forskning viser at sjokolade kan være sunt, spesielt mørk sjokolade. Sjokolade kan være bra mot farlige sykdommer som blodpropp og benskjørhet og det kan også være bra å spise sjokolade på flyturer. Effekten av sjokolade er imidlertid kortvarig og det er ikke lurt å spise for mye sjokolade. Kakao inneholder antioksidanter som også finnes i frukt og grønnsaker, og dette beskytter cellene i kroppen og virker forebyggende.

Sjokolade kan forlenge livet og også hindre bakterieveksten i munnen. Det er imidlertid kakaobønnen som er sunn og ikke alt sukker og feitt som er tilsatt. Jo mørkere sjokoladen er, jo sunnere er den. Dersom det er minimum 50 % kakao i en sjokolade så kan den sies å være sunn. Forskning viser at sjokolade har en positiv innvirkning på humøret. Sjokolade stimulerer også sexlysten. På den andre siden så er det mye kalorier i sjokolade og hvis man ønsker å gå ned i vekt så bør man redusere mengden sjokolade man spiser. Som en regel så kan man si at det er lurt å ha et normalt forhold til sjokolade og spise det i ny og ne.