Det som blir lagd av kakao bønner er som regel noen store fristelser for mange mennesker. Drikke, sjokoladekaker og vanlige sjokoladeplater i utrolig mange varianter og smaker er nok noe alle liker. Variantene og smakene er det jo selvfølgelig veldig mange av, variasjonene skifter jo også i fra land til land. Men godt er det uansett, hvor enn i verden man befinner seg så får man tak i sjokolade i en eller annen variant.

Jelly Belly Candy Company

En av de største produsentene av sjokolade og godterier i Amerika er firmaet Jelly Belly Candy Company som ligger i Fairfield i California. Firmaet ble etablert allerede i 1898 men da under navnet Herman Goelitz Candy Company, så dette er ett gammelt og solid firma. Men det hele startet opp neste 30 år før da Gustav Goelitz åpnet sin godtebutikk i Belleville i Illinois og etter det har familien vært involvert innen godterier av forskjellige typer. Selv om dette firmaet konsentrerte seg mye om forskjellige typer sukkertøy har de også omtrent hele tiden hatt noen sjokolade varianter i produksjonen sin. For litt over ti år siden åpnet de en fabrikk i Thailand ved Rayong hvor det blir produsert kun konfekt som er ment for det internasjonale markedet.

The Hershey Company

En av de største sjokolade produsentene i verden er The Hershey Company som ble etablert i 1894 av Milton Snavely Hershey. Hovedkontoret ligger i Hershey i Pennsylvania og de har også Hershey Park og Hershey`s Chocolate World.

I de første årene produserte de kun sukkertøy, det var ikke før i 1900 at de første sjokoladeplatene kom ut. De het da Hershey`s Milk Chocolate Bars. Dette falt i smak hos Amerikanerne og man økte utvalget en del og det ble bygd nye produksjonslokaler for og kunne ta unna etterspørselen. Den neste store nyheten de kom med var Hersey`s Kiss som de produserte omtrent 80 millioner stykker av hver dag i dag. En virkelig populær sjokolade dette ja.

De fulgt opp med Mr.Goodbar, Krackel bar og Crispied Rice som alle har solgt godt.

Hersheypark

Firmaet åpnet opp en fornøyelsespark i 1906 ikke langt unna hovedkvarteret deres. Her har de det meste av fornøyelser som finnes for hele familien, selvsagt er det også mange salgs steder her som selger deres egne produkter.

Dette er en enormt stor park i forhold til Norsk målestokk og man trenger virkelig hele dagen for og komme seg igjennom alt. Populær er den også, det er omtrent 3,3 millioner mennesker innom her hvert år.

Hershey`s Chocolate World

Nok ett populært sted som de har åpnet er Hershey`s Chocolate World, det første som åpnet var da selvfølgelig i byen Hershey. Senteret åpnet opp i 1973 og er fylt med stort sett alt det som har med sjokolade å gjøre.

Her kan man bli med på en Hershey`s Chocolate Toure eller lage din egen sjokolade variant i en liten sjokoladefabrikk de har der inne. Hershey`s Trolly Works, Hershey`s Chocolate Tasting Grupe, 4D versjon av filmen Hershey`s Great Chocolate Factory Mystery eller hva med Hershey`s Unwrapped Theatrical Show. Stort sett alt her inne dreier seg om sjokolade så dette er ett flott sted for de som elsker sjokoladen.

Anbefalte artikler

© 2021 Sjokoladeforeningen