Jeg vet ikke helt hvor jeg ender med denne artikkelen men jeg sitter og tenker på sjokolade og alt det den kan benyttes til – kanskje for mange positivt og for andre igjen negativt. Men jeg tenker ikke bare på selve sjokoladen som en melkesjokolade eller firkløver. Jeg sitter og tenker på alle de andre måtene en sjokolade kan benyttes for å gjøre ting bedre (og kanskje verre) som tilsetning i en kake f.eks. Hva hadde en sjokoladekake uten sjokoladen vært? Eller hvor kjedelig ville det vært om ikke det fantes iskrem med sjokolade trekk eller sjokoladesmak i den hele tatt?

Iskrem med sjokolade

Hva sier du om påstanden: Her er sjokolade isen du kan spise med god samvittighet!

Ønsker du å gå ned i vekt så er prinsippet enkelt. Spise mindre kalorier enn det kroppen forbruker. Men det er vel nettopp den balansen som er vanskelig for oss alle. Enten spiser vi for mye, vi spiser feil eller vi beveger oss ikke nok. Og fristelsen i hverdagen er alt for mange for oss «svake mennesker».  Når da påstanden kommer om at du kan spise iskrem med god samvittighet – ja da smiler jeg i hvert fall.

Men det er alltid litt «juks» bak slike påstander. De er ikke alltid det overskriften påstår – ofte en etterlikning. Den påstanden jeg fant var en sammen miksing av frukter og tilsatt kakao for smaken. Altså ingen ekte iskrem (hulk hulk)

Men når sant skal sier så er det utrolig mange alternative «retter» i dag som er utrolig helsemessige gode kontra hva som fantes for noen år tilbake. Det er mange som har forsket og mange resultater som har kommet frem og er meget gode ting. Så alt er meget godt tilrettelagt for å kunne spise sunnere i dag enn for noen år tilbake. Tilgangen på god informasjon er i hvert fall mange ganger bedre i dag.

Det er jo mye enklere i dag og forske frem gode resultater selv også. Tilgangen på informasjon og tilgangen på råvarer har jo blitt utrolig god opp gjennom årene. Bare det å tilsette friske frukter til en iskremkake vil jo øke sunnheten av kaken. Og har man da kanskje lagd iskremen selv og tilsatt litt kakao pulver for å få sjokoladesmaken – så kan man jo også ha redusert mengdene av «farlige ingredienser».

Sjokolade kake

I en overgang fra sjokolade via iskrem med sjokolade og til sjokoladekake så er det mange varianter som med alt annet her i verden. Men fristelsene er mange og smakene er mange og det bare å utforske i vei for å finne din egen private favoritt.

Jeg vet ikke helt om jeg skal begynne å beskrive min eller mine favoritter her for da blir jeg vel aldri ferdig. Kan du tenke deg noe bedre enn en kake som er litt kake, litt iskrem og med mørk og sjokolade mikset inn både her og der. Jeg kan ikke tenke meg noe som er så veldig mye bedre i hvert fall. Hint – Nøttebunn som er spedd inn i iskrem med en sjokoladekrem på toppen…. Og selvfølgelig servers iskald for ikke å renne ut over hele bordet.

Anbefalte artikler

© 2021 Sjokoladeforeningen