I forrige artikkel skrev jeg litt om Norge fremste sjokolade ekspert, Sven-Magnus Sørensen. Han er også blant de fremste i verden i sitt yrke. Han startet i nettstedet sjokoladesmaking.ni i 2011 og et aksjeselskap med navnet Sjokoladesmaking AS i 2012.

Sjokolade for en slik ekspert er minst like stort om ikke enda større emne enn vinsmaking. Og mange av dere der ute har jo kanskje en formening om hvor stort emnet rødvin er. Det dyrkes jo på så mange steder i verden og får dermed også like mange varianter.

Nettsted

Gjennom nettstedet han startet i 2011 så var dette Norges første dedikerte nettbutikk for salg av kvalitets sjokolade. Men hensikten med nettstedet var også å bli leverandør av opplevelser og informasjon ut til det norske folk gjennom kurs og seminarer eller arrangementer av forskjellige slag. Når man er lidenskapelig opptatt av noe så vil man ofte gjerne dele med seg av sin kunnskap så flere kan nyte godt av samme kunnskapen. Du kan eventuelt lese mer om gründeren og sjokolade elskeren Sven-Magnus Sørensen her.

I tillegg til å drive salg på sitt nettsted så arrangeres det også opplevelses kurser i flere forskjellige former. Hva med et arrangement til et utdrikningslag – nemlig sjokoladesmaking.

Sjokoladesmaking Utdrikningslag

Dette vil jo være en opplevelse man sjelden får mulighet til og vil jo da være et minne for livet. Samle gjengen og dra på sjokoladekurs. Det kan jo være et nydelig avbrekk i en ellers vilter dag. Denne dagen skal jo være en minnedag så hvorfor ikke?

På dette kurset vil man få en innførsel i hva sjokolade egentlig er, og man vil lære at å smake på sjokolade kan ligge på et like høyt nivå som smaking av andre gourmetvarer eller vinsmaking. Du vil garantert lære ting du ikke visste om sjokolade fra tidligere.

Historikk, sjokoladens betydning opp gjennom årene, produksjon av sjokolade og hvordan små variasjoner gjør utslag i smaken på sjokoladen. Hvordan smake på sjokolade for å få best resultat, hvordan gjenkjenne en god sjokolade, smake på sjokolade i hele sitt spekter fra mørk til lys sjokolade. Det er sjokolader fra hele verden, men det er de mest smakfulle det legges hovedvekt på. De mest smakfulle er de med 60-70 % kakaoinnhold.

Dette kurset kan holdes over hele landet, men er avhengig av antall deltakere. Ta kontakt med dem dersom du ønsker en spesiell opplevelse på utdrikningslaget til din kamerat. De reiser også ut fra Oslo så alt er mulig men må avtales.

Andre kursvarianter

I tillegg til kurs og opplevelse for et utdrikningslag, så arrangerer de også andre varianter rundt samme tema. Gruppe kurs, kurs hjemme i stuen eller temakurs. Mange varianter er mulig.

Personlig synes jeg dette hørtes spennende ut. Kanskje man kunne lære litt om hvilken sjokolade som er farlig for magefettet og hvem som er mindre farlig. For glad i sjokolade er jeg i hvert fall. Hvordan det er med deg vet jeg ikke, men har en mistanke om at det er mange som meg. Jeg skulle gjerne ha spist mer sjokolade enn hva jeg gjør i dag. Men tør ikke på grunn av kiloene som alt for lett bygger seg opp rundt midjen og hele kroppen ellers også for den saks skyld!

Anbefalte artikler

© 2021 Sjokoladeforeningen