Det er nesten ikke grenser for hva som blir funnet opp, og hvilke nye ideer folk kommer på. Jeg for min del har aldri hørt om sjokoladefontener, men det finnes altså. Dette er noe man kan bruke i mange sammenhenger, og det er garantert ikke mange som har prøvd noe slikt tidligere. De er i seg selv en fryd for øyet, så de egner seg sikkert bra i et flott selskap. Tenk deg å ha en slik fontene på kake bordet under et bryllup, det vil garantert vekke oppmerksomhet.

Enkel å bruke

Sjokoladefontenen er svært enkel i bruk, det eneste man trenger å gjøre er å slå den på. Men i forkant må sjokoladen varmes opp, sjokoladefontenen har egen varmer som holder den flytende sjokoladen varm. Forvarmingen kan skje i en mikrobølgeovn eller med vannbad, eller for den saks skyld i en kasserolle. Når sjokoladen er flytende, helles den over i fontenen og brått er herligheten klar til bruk. Man kan sette frem frukt, is, kaker, kjeks ja alt som passer med et deilig sjokoladetrekk.

Barnebursdager

Det er en garantert suksess om man har en sjokoladefontene i barnebursdager, men husk at det kan bli en del søl. Dette kommer jo ann på barnas alder, men litt søl skader jo uansett ingen.

Sjokoladefontene
Sjokoladefontene

Type sjokolade

Det er ikke noen begrensninger i hvordan sjokolade man kan bruke, men et tips kan være å ha litt olje i sjokoladen. Da blir den mer flytende og og fyldig, en egnet olje til dette er solsikkeolje.

Priser og modeller

Det finnes en rekke forskjellige modeller av sjokoladefontener på markedet, prisene er fra noen hundrelapper og oppover. Ved å søke på internett, kan man finne mange gode nettbutikker. Om man kjøper fra et utenlandsk nettsted, så husk at det tilkommer moms og gebyrer.

Noen gode argumenter for å spise sjokolade

Det at sjokolade motvirker hull i tennene, er nok nytt for de fleste. Argumentet ligger i at sjokolade inneholder tanniner, disse bidrar til færre hull i tennene. Kolestrolnivå synker også ved å spise sjokolade, dette på grunn av kakaosmøret i sjokoladen. På grunn av at sjokolade inneholder lite fenol, kan den motvirke hjerte- og karsykdommer. Som en ren bonus, vil sjokoladen gjøre deg glad og pigg. Noen hevder også at den kan gjøre deg mer kåt, kanskje kjekt å vite.

Mange gode tips

Det er nok av tips og ideer å finne på internett, dette gjelder det meste innen mat & matretter. Om det er riktig å kalle sjokolade for mat, er jeg litt usikker på. Men det er jo godt og til en viss grad sunt, dessuten passer det jo godt til enkelte type desserter.

Variasjon

Jeg tenker at det er viktig med variasjon, uansett hva man spiser. Det er jo mange ganger forsket på dette med sjokolade, og i moderate mengder er det slett ikke usunt. Slik er det vel med det meste vi spiser, om vi overdriver inntaket kan jo til og med grønnsaker være usunt. Husk dette neste gang du skal kose deg med sjokolade.

Anbefalte artikler

© 2021 Sjokoladeforeningen