Jeg begynner å bli så gammel, at jeg husker favorittene mine helt fra 1970-tallet. En god del av disse er borte fra butikkhyllene for lengst, men noen av de har vært forsøkt med relanseringer fra tid til annen. Årsaken til at de er tatt vekk, er nok noe forskjellig. Jeg tror mange av dem solgte greit, men det kan jo være at de ikke passet inn i sortimentet lenger. Alle bransjer og produsenter ønsker jo å fornye seg, dette gjelder også for sjokolade og søtsaker.

Riegel & Hasla

Dette var virkelig en av favorittene, men kanskje ikke først og fremst på grunn av smaken. Om jeg ikke husker feil, kostet de kun èn krone fordi de var veldig små. Med ti kroner i lommepenger, passet disse sjokoladene godt inn i et slunkent budsjett. Stoppet gjerne i kiosken på vei hjem fra skolen, da ble det ofte en slik liten sjokolade som turmat. Den er tatt ut av produksjon for mange år siden, men ble faktisk lansert allerede i 1901.

Bugg

Dette er også en klassiker fra min barndom, jeg tror de fleste på min alder har et forhold til denne tyggegummien. Den kom på 1970-tallet, men er litt usikker på hvilket år. Dette er også et produkt som for lengst er tatt vekk, men jeg mener det var en relansering av den for en del år tilbake. Men siden den ikke er å finne lenger, regner jeg med at dette ikke var vellykket. På det meste fantes det faktisk hele syv smaker, det var; Sitron, Salt lakris, Mint, Cola, Lakris og Jordbær.

Max

De to andre produktene jeg har skrevet om, var Freia-produkter. Men en annen favoritt hos meg, var Bergene sin Max. Dette var en virkelig stor og mettende kjekssjokolade, som var fin å ha med på skiturer. Den er litt i samme sjanger som Freia sin mer kjente Kvikk-Lunsj, men større samt mer luftig og porøs. Når Bergene ble kjøpt opp av Nidar, fortsatte produksjonen av Max hos Nidar-Bergene og etter hvert Nidar. Jeg vet ikke nøyaktig når den ble lansert, eller for den saks skyld når den ble tatt ut av produksjon. Jeg ser på internett at det faktisk er opprettet en Facebook-gruppe, som etterspør Max og vil ha den tilbake i butikkhyllene igjen. Nidar kan ikke love dette, de svarer at Max hadde synkende salgstall og valgte av den grunn å stanse produksjon og salg av den.

5 minutt

Dette er også en herlig kjekssjokolade, som i sin tid Nidar-Bergene solgte. Finner lite opplysninger om den, men den kom på 1980-tallet. Om jeg ikke tar mye feil, ble ikke denne sjokoladen lenge i deres sortiment. Noen ganger er det uforståelig at enkelte produkter ikke selger godt nok, men det kan jo skyldes flere årsaker. Smaken er jo forskjellig hos oss alle sammen, men jeg likte i alle fall denne veldig godt kan jeg huske. Men med tid og stunder vil jeg tro at en eller flere av disse produktene, vil relanseres.

Anbefalte artikler

© 2021 Sjokoladeforeningen