Sjokolade nå i 2017 finnes over alt. Det er vanlig sjokolade i massevis av forskjellige smaker, det er kaker fylt med sjokolade eller pyntet med sjokolade, det er sjokolade is, sjokolade drikke og det er boller med sjokolade biter. Det er enda mer enn hva jeg nevner opp her, men skal man forsøke å være flink i dag så må det «jobbes» for å unngå sjokoladen. Men fristelsene er ikke bare enkle å unngå da – det smaker jo bare såååå godt det aller meste som har noe med sjokolade å gjøre.

Twist

I twist posen fra Freia fabrikker er det mange fristelser, og utrolig mye godt! Jeg tar det jo som en selvfølge at du kjenner til twist? Ja du gjør det ja. Men kjenner du til alle bitene som er i posen, eller som har vært i posen? Eller hvordan produktet fikk navnet twist? Hvem er den største favoritten som finnes i posen?

Jeg skal svare deg på alle disse spørsmålene etter hvert her.

Produktet Twist er 60 år gammel nå i år 2017. En fin jubilant med andre ord. Men i dag er det dessverre ikke mye norsk igjen i og rundt twist. Den eneste biten igjen i posen som produseres i Norge er faktisk ikke en sjokolade bit, men lakris biten. Og til min store overraskelse så er nettopp den biten den mest populære biten som finnes i twist posen! Lakris biten er også bare en av to biter som er igjen fra det opprinnelige innholdet i posen for da 60 år siden. Bit to som har samme æren er Cocos biten.

Navnet Twist kommer fra hvordan hver bit ble pakket inn. De ble pakket inn i plast og papir og vridd rundt i endene. Eller «twistet» rundt i hver ende for å holde biten på plass inne i innpakningen. Det er kun få biter som ikke har vært pakket på denne måten i løpet av historien.

Innhold

I posen befinner det seg nå i 2017 13 biter med disse herlighetene. Men det har vært ganske mange flere biter som har vært innom posen i løpet av historien. Noen har kommet og forsvunnet igjen raskt, mens andre har blitt værende en stund.

Her er alle bitene som har vært innom eller fortsatt er i twist posen: Appelsinstang, Appelsintrøffel, Aprikos, Arak, Black, Banan, Bali, Bermuda, Bite, Café, Caramel, Chocolate Toffee, Choko, Cocos, Coin, Daim, Eclairs, Engelsk toffee, Fransk nougat, Fudge, Golden Toffee, Izmir, Japp, Jordbær, Jordbærmarengs, Karamelk, Lakris, Marsipan, Messina, Mokka, Montelino (tidligere Peak), Nougat, Nougatcrisp, Nøtti, Orange, Ohio – Nå Dajm, Panda, Panito, Peanøtt, Peanøttmarengs, Pearl Nut, Spansk Nougat, Strawberry, Toblerone, Turkish delight, Vanilla, Wafer og Wild Berr.

Som du kan se så har det vært mange varianter innom i løpet av årene. Jeg kunne beskrevet hver enkelt bit mye nærmere, men det får heller bli ved en senere anledning. Det finnes flere produkter som hadde fortjent mye mer presentasjon enn det de får synes jeg, men jeg bremser opp etter alt dette twist snakket mitt. Hva som skjer videre er det ingen som vet enda. Ha en god dag!

Anbefalte artikler

© 2021 Sjokoladeforeningen