Sjokoladen kan være din aller beste venn, men kan også være din aller verst fiende. Slik er det frem og tilbake med denne godbiten (om den er din venn da). Noen bruker den som belønning, noen som bare litt å spise, eller bare litt snacks, eller trøstespising ved problemer av en eller annen sort, ja den blir benyttet i de utroligste sammenhenger. Noen bruker den nesten mot sin vilje, mens andre ikke klarer å la den være og sliter med å holde seg borte fra den. Den er jo tilbudt til salgs på så mange steder hver eneste dag.

Det er også mange som har forsket på denne godbiten i mange år. Noen kommer med rapporter som sier at den ikke er farlig og du kan spise i vei innenfor rimelighetens grenser. Mens andre igjen sier at dette er noe av det farligste du kan spise og den medfører bare problemer. Jammen ikke lett å vite hva man skal høre på når man ikke er forsker selv.

Jeg har denne gangen plukket frem påstander som gjør og sier at det skal spises mer sjokolade. Så la meg liste opp noen nedover her så får vi se om det rekker med denne artikkelen eller om jeg må opp o enda en. Det kan jo hende jeg må ha en pause på halvveien og ta en tur i butikken og kjøpe en sjokolade eller fire for å få litt fornyet energi – hmm eller hvilken unnskyldning skal jeg benytte i dag?   Ha ha ha. Listene jeg henviser til i dag sier 10 overbevisende årsaker til at du burde spise mer sjokolade.

Sjokolade er den ultimate godbiten som kan benyttes i alle sammenhenger. Den «slukker branner» i stress situasjoner, en god trøster når livet er vanskelig, en humørspreder og en man lett blir forelsket i. Men er den bra for helsen?

Ingenting er bra å spise for mye av, så også med sjokolade. Men det sies å være medisinsk bevist at jo mørkere sjokoladen er jo bedre er den for oss mennesker. Mørk sjokolade skal inneholde cirka 70 prosent kakao, og det skal være veldig bra for oss mennesker.

Forskning fortsetter kontinuerlig, og eksperter har allerede funnet ut at sjokolade er bra for hjertet, sirkulasjonen og hjernen. Og det har også kommet frem enkelte forslag om at sjokoladen kan være gunstig for store helseutfordringer som autisme, fedme og diabetes. Og i nyere forsking skal de ha kommet frem til at å spise sjokolade kan hjelpe dine hjernefunksjoner å fungere lenger inn i alderdommen.

Her kommer ti påstander om helsemessige fordeler ved sjokolade, som påståes å være vitenskapelig bevist.

  1. Det er bra for hjertet og sirkulasjonen

En nyere forskning skal ha funnet ut at sjokolade hjelper til å gjenskape fleksibiliteten i dine arterier, og også hindre de hvite blod cellene å sette seg fast i blodåre-veggene og på den måten hindre tette blodårer.

  1. Redusere faren for slag

Forskere I Finland skal ha funnet ut at å spise sjokolade reduserer muligheten for å få slag med hele 17 prosent. De har testet dette i en gruppe menn. Et ganske utrolig resultat.

Nå har jeg virkelig lyst på en sjokolade, så jeg avslutter denne artikkelen her og løper en tur i butikken nede på hjørnet. He he Jeg kommer tilbake med ny artikkel og flere påstander som forskere skal ha funnet frem til i neste artikkel.

Anbefalte artikler

© 2021 Sjokoladeforeningen